Izgradite svoj stil i unesite promjene

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 73 Postavljeno

Osjećaji koje u vama bude pojedini predmeti, boje ili teksture najpouzdaniji su način da otkrijete svoj stil

Većina ljudi tek je malo svjesna onoga što im se sviđa i to teško uspijeva uobličiti u stil. Osim toga, domovi su im često puni stvari koje nisu nabavili zato što im se sviđaju, nego zato što su bile pristupačne, jer su ih dobili od rodbine ili bile u modi. Kada saznate koji vam stil najviše odgovara, postupno ćete moći unositi male promjene u dom kako biste ga učinili ljepšim i ugodnijim. Osjećaji koje u vama bude pojedini predmeti, boje ili teksture najpouzdaniji su način otkrivanja vlastitog stila. Ispunjava li vas neki interijer toplinom, strašću, spokojem ili poletom, težite tome da i svoj dom slično uredite.


Imate li više predmeta iste boje, oblika ili stila (naprimjer, orijentalni tepih u svakoj sobi), to ukazuje na vaš ukus. Ipak, mnogi ne primjećuju da je to i njihov stil. Gdje kupujete namještaj? Razgledate li jednu trgovinu čak i kada ne namjeravate ništa kupiti? Volite antikvitete i buvljake? Omiljena trgovina otkriva vaš stil. Ono što stavite na zid, govori mnogo o vama. Ljubiteljima apstraktnih slika uglavnom se sviđa moderni namještaj, a volite li drvene rezbarije, pristaje vam seoski stil.


Radite za premalenim stolom? Na zidu vam visi pokvareni sat? Sjedite na neudobnom kauču? Te predmete možda čuvate zato što vam se jako sviđa njihov izgled. Posljednja stvar koju ste kupili sjajan je pokazatelj vašeg stila, osobito ako odudara od vaših uobičajenih kupovina.


Promotrite svoj dom. Šta ga objedinjuje? Dominiraju li njime boje terakote i cigle te nježnožuta, vjerovatno težite mediteranskom stilu, koji samo trebate dopuniti. Gdje se osjećate dobro? Sviđa li vam se kako su dom uredili vaši rođaci? Imate li omiljeni hotel? Prostori uređeni u jednom stilu mogli bi vam pomoći da otkrijete svoj. Ako u prostoriji imate jedan predmet koji stilski odudara od svega ostaloga, obratite pažnju. Postoji mogućnost da je upravo to vaš stil koji se niste odvažili istražiti. Suveniri koje donosite kući također mogu otkriti stil koji bi vam odgovarao. Prenesite svoj najuspješniji dizajn i na druge prostorije. Ako su sve uređene u istom stilu, to daje osjećaj sklada.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message