Dom mladih Tuzla: Mjesto okupljanja omladine

Dom mladih Tuzla: Mjesto okupljanja omladine

„Dom mladih“ Tuzla, čiji je osnivač Grad Tuzla, funkcioniše kao ustanova otvorenog sistema, koji direktno odgovara na potrebe pojedinaca, organizacija i drugih javnih ustanova koje se bave pitanjima kulture, umjetnosti i mladih.

Svako udruženje, umjetnička organizacija, škola, formalna i neformalna grupa mladih može koristiti resurse Doma mladih za realizaciju programskih sadržaja na polju savremene umjetnosti i kulture, kao i različitih edukativnih aktivnosti za mlade.

Prednost Ustanove je da se radi o otvorenoj instituciji gdje korisnici mogu svoje aktivnosti oblikovati samostalno, na način koji im odgovara, ali uz tehničke, medijske i druge potrebne preduslove za realizaciju aktivnosti, te fleksibilnost zaposlenih.

Aktivnosti Doma mladih Tuzla odvijaju se na više lokacija, odnosno u organizacionim jedinicama: „Društveni dom“ Gornja Tuzla, Spomen dom „Husinska buna“ na Husinu, „Švedska kuća solidarnosti“ Gornja Lipnica, „Kaleidoskop“, „Dom književnosti“ i Centralni objekat u Tuzli.

dom mladih tuzla
dom mladih tuzla

Na svim navedenim lokacijama odvijaju se programi međunarodnih festivala, muzički programi, sadržaji domaće produkcije (predstave, koncerti, izložbe, performansi, snimanja spotova i sl.), zatim redovne aktivnosti (probe domaćih bendova, radionice, vježbe i sl.) te projekcije filmova, prezentacije, konferencije i skupovi različitih udruženja, sastanci organizacija i brojne druge aktivnosti.

Dom mladih Tuzla kao izvršni producent učestvuje u realizaciji manifestacija koje organizuje Grad Tuzla kao što su Međunarodni književni susreti „Cum grano salis“, Festival savremene umjetnosti mladih „Kaleidoskop“ i tradicionalna manifestacija „Ljeto u Tuzli“, kao i razni sajmovi i slične manifestacije koje se održavaju tokom cijele godine.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU