Monday, October 25, 2021
NaslovnicaTuzlanski infoDom mladih Tuzla: Mjesto okupljanja omladine

Dom mladih Tuzla: Mjesto okupljanja omladine

-

Dom mladih Tuzla: Mjesto okupljanja omladine

„Dom mladih“ Tuzla, čiji je osnivač Grad Tuzla, funkcioniše kao ustanova otvorenog sistema, koji direktno odgovara na potrebe pojedinaca, organizacija i drugih javnih ustanova koje se bave pitanjima kulture, umjetnosti i mladih.

Svako udruženje, umjetnička organizacija, škola, formalna i neformalna grupa mladih može koristiti resurse Doma mladih za realizaciju programskih sadržaja na polju savremene umjetnosti i kulture, kao i različitih edukativnih aktivnosti za mlade.

Prednost Ustanove je da se radi o otvorenoj instituciji gdje korisnici mogu svoje aktivnosti oblikovati samostalno, na način koji im odgovara, ali uz tehničke, medijske i druge potrebne preduslove za realizaciju aktivnosti, te fleksibilnost zaposlenih.

Aktivnosti Doma mladih Tuzla odvijaju se na više lokacija, odnosno u organizacionim jedinicama: „Društveni dom“ Gornja Tuzla, Spomen dom „Husinska buna“ na Husinu, „Švedska kuća solidarnosti“ Gornja Lipnica, „Kaleidoskop“, „Dom književnosti“ i Centralni objekat u Tuzli.

dom mladih tuzla
dom mladih tuzla

Na svim navedenim lokacijama odvijaju se programi međunarodnih festivala, muzički programi, sadržaji domaće produkcije (predstave, koncerti, izložbe, performansi, snimanja spotova i sl.), zatim redovne aktivnosti (probe domaćih bendova, radionice, vježbe i sl.) te projekcije filmova, prezentacije, konferencije i skupovi različitih udruženja, sastanci organizacija i brojne druge aktivnosti.

Dom mladih Tuzla kao izvršni producent učestvuje u realizaciji manifestacija koje organizuje Grad Tuzla kao što su Međunarodni književni susreti „Cum grano salis“, Festival savremene umjetnosti mladih „Kaleidoskop“ i tradicionalna manifestacija „Ljeto u Tuzli“, kao i razni sajmovi i slične manifestacije koje se održavaju tokom cijele godine.

5 1 Glas
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

poliklinika-diva

Poliklinika Diva – Stručnost iznad svega

Ako tražite stručnjake za estetsku i lasersku medicinu, onda je Poliklinika Diva pravo mjesto za vas. Dovoljno je reći da su u vrijeme kada...