Tuzlanski infoDom mladih Tuzla: Mjesto okupljanja omladine

Dom mladih Tuzla: Mjesto okupljanja omladine

Dom mladih Tuzla: Mjesto okupljanja omladine

„Dom mladih“ Tuzla, čiji je osnivač Grad Tuzla, funkcioniše kao ustanova otvorenog sistema, koji direktno odgovara na potrebe pojedinaca, organizacija i drugih javnih ustanova koje se bave pitanjima kulture, umjetnosti i mladih.

Svako udruženje, umjetnička organizacija, škola, formalna i neformalna grupa mladih može koristiti resurse Doma mladih za realizaciju programskih sadržaja na polju savremene umjetnosti i kulture, kao i različitih edukativnih aktivnosti za mlade.

Prednost Ustanove je da se radi o otvorenoj instituciji gdje korisnici mogu svoje aktivnosti oblikovati samostalno, na način koji im odgovara, ali uz tehničke, medijske i druge potrebne preduslove za realizaciju aktivnosti, te fleksibilnost zaposlenih.

Aktivnosti Doma mladih Tuzla odvijaju se na više lokacija, odnosno u organizacionim jedinicama: „Društveni dom“ Gornja Tuzla, Spomen dom „Husinska buna“ na Husinu, „Švedska kuća solidarnosti“ Gornja Lipnica, „Kaleidoskop“, „Dom književnosti“ i Centralni objekat u Tuzli.

dom mladih tuzla
dom mladih tuzla

Na svim navedenim lokacijama odvijaju se programi međunarodnih festivala, muzički programi, sadržaji domaće produkcije (predstave, koncerti, izložbe, performansi, snimanja spotova i sl.), zatim redovne aktivnosti (probe domaćih bendova, radionice, vježbe i sl.) te projekcije filmova, prezentacije, konferencije i skupovi različitih udruženja, sastanci organizacija i brojne druge aktivnosti.

Dom mladih Tuzla kao izvršni producent učestvuje u realizaciji manifestacija koje organizuje Grad Tuzla kao što su Međunarodni književni susreti „Cum grano salis“, Festival savremene umjetnosti mladih „Kaleidoskop“ i tradicionalna manifestacija „Ljeto u Tuzli“, kao i razni sajmovi i slične manifestacije koje se održavaju tokom cijele godine.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 5 / 5. Brojanje glasova: 1

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU