VijestiKućice na Trgu slobode sutra počinju sa radom

Kućice na Trgu slobode sutra počinju sa radom

Tuzla: Kućice na Trgu slobode sutra počinju sa radom…

Grad Tuzla, putem Turističke zajednice, dodijelio je 20 mobilnih kućica na korištenje poduzetnicima i obrtnicima sa ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Mobilne kućice će biti dostupne na korištenje u periodu od 21.12.2020. godine do 08.01.2021. godine, i to bez naknade registrovanim samostalnim djelatnostima u osnovnom zanimanju iz oblasti poduzetništva, poljoprivrede, ugostiteljstva i dr.

trgu slobode
Kućice na Trgu slobode sutra počinju sa radom

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović kazao je da su kućice projektovane od strane Zavoda za urbanizam Grada Tuzla. Riječ je o projektu u kojem zajednički učestvuju Grad Tuzla i UNDP.

Cilj je da grad u praznične dane izgleda veselije, da se građanima punudi sadržaj i usluge s jedne strane a i da se smanje posljedice pandemije kojima su pogođeni obrtnici i poduzetnici.

Organizatori su pripremili Pravila korištenja mobilnih kućica, a o poštovanju propisanih mjera, kako u kućicama, tako i izvan njih, će se starati i redarska služba.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU