Monday, October 25, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiKućice na Trgu slobode sutra počinju sa radom

Kućice na Trgu slobode sutra počinju sa radom

-

Tuzla: Kućice na Trgu slobode sutra počinju sa radom…

Grad Tuzla, putem Turističke zajednice, dodijelio je 20 mobilnih kućica na korištenje poduzetnicima i obrtnicima sa ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Mobilne kućice će biti dostupne na korištenje u periodu od 21.12.2020. godine do 08.01.2021. godine, i to bez naknade registrovanim samostalnim djelatnostima u osnovnom zanimanju iz oblasti poduzetništva, poljoprivrede, ugostiteljstva i dr.

Trgu slobode
Kućice na Trgu slobode sutra počinju sa radom 2

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović kazao je da su kućice projektovane od strane Zavoda za urbanizam Grada Tuzla. Riječ je o projektu u kojem zajednički učestvuju Grad Tuzla i UNDP.

Cilj je da grad u praznične dane izgleda veselije, da se građanima punudi sadržaj i usluge s jedne strane a i da se smanje posljedice pandemije kojima su pogođeni obrtnici i poduzetnici.

Organizatori su pripremili Pravila korištenja mobilnih kućica, a o poštovanju propisanih mjera, kako u kućicama, tako i izvan njih, će se starati i redarska služba.

1 KOMENTAR

5 1 Glas
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

poliklinika-diva

Poliklinika Diva – Stručnost iznad svega

Ako tražite stručnjake za estetsku i lasersku medicinu, onda je Poliklinika Diva pravo mjesto za vas. Dovoljno je reći da su u vrijeme kada...