Monday, October 25, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiTuzla Brain Week uveo hibridni sistem održavanja kongresa

Tuzla Brain Week uveo hibridni sistem održavanja kongresa

-

Zbog neizvijesnosti razvoja epidemiološke situacije, a po preporuci Europske federacije društava za neuroznanost (FENS), Organizacioni odbor Internacionalnog Kongresa Studenata (Bio)medicine “Tuzla Brain Week” 2021. se odlučio na održavanje hibridnog sistema kongresa

Hibridni sistem podrazumijeva mogućnost online učešća na kongresu, pored planiranog standardnog načina organizacije, kako za aktivne, tako i za pasivne učesnike.

“Zainetresovanost učesnika iz dana u dan raste, što bi eventualno moglo predstavljati izazov obzirom na samu epidemiološku situaciju i njen razvoj u narednim mjesecima, pa smo se iz tog razloga odlučili za hibridni sistem održavanja kongresa.

Neizvijesnot razvoja situacije glede pandemije ne ide u prilog ni stranim učesnicima, stoga je ovo fantastična prilika za studente i mlade ljekare iz cijelog svijeta da svoja najnovija istraživanja i akademska dostignuća na polju (bio)medicine predstave online putem.”, kazala je Kanita Selmanović, saradnica za odnose s javnošću Tuzla Brain Week-a.

Online participacija pored izlaganja naučno-istraživačkih radova uključuje i interaktivno praćenje plenarnih predavanja, pristup predprojektnim webinarima iz polja neurologije, neurohirurgije, psihijatrije i psihologije, te live-stream sesije biomedicinskog inžinjeringa i aktivnosti pod nazivom “TBW Neuro Talk”.

“Premda je ova godina izrazito izazovna za sve nas, ovim putem dokazujemo da možemo, ali i moramo pomijerati granice vlastitog djelovanja, kako na polju ličnog, tako i na polju profesionalnog razvoja.”, za kraj razgovora dodala je Selmanović.

Detaljnije informacije možete pronaći na zvaničnoj web stranici Tuzla Brain Week-a https://tbw.sv-medicus.ba, a za dodatni sadržaj posjetite društvene platforme, Instagram (@tuzla_brain_week) i Facebook (TBW – Tuzla Brain Week).

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

poliklinika-diva

Poliklinika Diva – Stručnost iznad svega

Ako tražite stručnjake za estetsku i lasersku medicinu, onda je Poliklinika Diva pravo mjesto za vas. Dovoljno je reći da su u vrijeme kada...