Boju istaći detaljima

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 108 Postavljeno

Obojite li zidove, neka namještaj bude u neutralnoj boji ili odaberite jarki namještaj kod neutralnih zidova

Želite preurediti svoju dosadnu spavaću sobu u mali raj na zemlji? Obucite radnu odjeću i bacite se na posao, jer ćete uz ovih nekoliko savjeta i malo dobre volje ubrzo imati sobu iz snova. Možete pozvati i prijateljice u pomoć i tako radne akcije pretvoriti u ugodno druženje i zabavu.
image
Odabir teme za vašu sobu neka bude nit vodilja prema kojoj ćete urediti svoj mali raj. Stavite na papir sve promjene koje želite napraviti u vašoj sobi. Odaberite boju za sobu koja će biti u skladu s temom. Dajte mašti na volju, jer danas je izbor boja stvarno veliki. U specijaliziranim trgovinama u trenu će vam izmiješati koju god nijansu poželite. Pri kupovini se odlučite za boju na vodenoj bazi jer nema neugodan miris i suši se u trenu, a možete je i počistiti brzo i jednostavno sa svih površina. Ako se odlučite za jarku boju, pazite da ne ovlada prostorom. Obojite li zidove, neka onda namještaj bude jednostavan i u nekoj neutralnoj boji ili odaberite jarki namještaj naspram neutralnih zidova. Boju uvijek možete istaknuti detaljima, što je često i najsretnije rješenje.


Ako vaš namještaj odgovara temi koju ste odabrali, imate sreće. Ako se ne uklapa u izgled koji želite postići ili je loš, ništa zato. Danas na tržištu postoji veliki broj presvlaka i samoljepljivih dekora koji će u trenu vaš namještaj pretvoriti u lijepo pokućstvo.


Zidove ukrasite slikama. Ne moraju to biti umjetnička djela, samo trebate malo mašte. U trgovinama imate brojne replike umjetničkih slika, ali i slike različitih tematika. Ili uzmite fotografiju sebe, svojih prijateljica ili dečka i odnesite je u specijalizirani fotostudio gdje će vašu fotografiju prenijeti na slikarsko platno i stvoriti vaše osobno malo umjetničko djelo.


Ako imate komade namještaja, lampu ili vazu koji su vam dragi, ali se izgledom ne uklapaju u vaš novi koncept, nemojte ih bacati. Jednostavno ih uskladite sa svojim potrebama. Uz pomoć malo boje, spreja, samoljepljive folije ili zgodnih navlaka možete učiniti čuda. Isprobajte nekoliko tehnika i u trenu ćete od neugledne komode dobiti stilski komad namještaja.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message