Može li se očekivati isprika Nikole Kalinića i povratak u reprezentaciju?

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 39 Postavljeno

Hoće li se Nikola Kalinić ispričati izborniku Daliću i zatim vratiti u reprezentaciju? Ideja je odlična, dio reprezentativaca podržava takvo razmišljanje struke, ali ideja nema gotovo nikakvih šansi za realizaciju.


Moramo biti direktni i to reći bez okolišanja. Kalinića nema u medijima, međutim sama logika kaže - da Nikola želi povratak među Vatrene, sam bi se javio. Poslao poruku isprike da želi natrag.


Ali, nema glasa od Nikole Kalinića, a sve informacije do kojih se može doći upućuju na isti scenarij...


- Kalinić je fokusiran isključivo na svoju klupsku karijeru - kazao nam je jedan od ljudi bliskih Kaliniću, pišu Sportske novosti.


 


Promjena kluba


Nije ugodno stalno pisati na istu temu, pisati o Nikoli Kaliniću, a pritom nema njegove izjave za hrvatske medije. Jedino obraćanje javnosti zadnjih mjeseci koje je imao bilo je prilikom predstavljanja u Atleticu. Ali, tada nije govorio o mogućem povratka u reprezentaciju. Zašto? Zato što Kalinić o povratku ne razmišlja. Ili točnije rečeno, do sada nije razmišljao nijednog trenutka.


Mogao je dobiti i srebrnu medalju sa SP-a. Mogao je da je htio, ali nije. Kalinić se jednostavno oprostio od reprezentacije Hrvatske. Utakmicom u Osijeku protiv Senegala, a da u tom trenutku nije ni znao da mu je to zadnja. Atletico Madrid je njegova jedina zanimacija, jer nakon što je ovog ljeta promijenio klub, rijetko igra ove sezone.


- Svidio mi se Kalinić kada je ušao, jako dobro se kretao - rekao je Simeone nakon utakmice Atletico - Huesca u kojoj je Kalinić ušao u igru u 53. minuti umjesto Antoinea Griezmanna kada je rezultat već bio 3:0.


Prošle nedjelje igrao je Kalinić premijerno od prve minute protiv Betisa. Još nije zabio prvi pogodak u Primeri, ali Simeone je pun hvale za solinskog centarfora.


- Puno se od njega očekuje i Kalinić je dobro odgovorio izazovu. Imao je dvije velike prilike u drugom poluvremenu, on je napadač kakvog smo tražili i kakav nam treba - poručio je Simeone.


Jedan od razloga Kalinićeve, može se kazati i nezainteresiranosti za povratak u reprezentaciju, sigurno je približavanje 31. rođendana koji stiže u prvim danima siječnja. S obzirom na to da se većina reprezentativaca oprašta u razdoblju od 32. do 34. godine, jasno je da ni Kalinić ne bi još dugo egzistirao među Vatrenima čak i da se ove jeseni vrati u Dalićev kadar. A vratiti se neće, takva je situacija u ovom trenutku. Ništa se nije promijenilo niti pomaknulo u odnosu Kalinić - Dalić još od zadnje lipanjske nedjelje. Puklo je i zalijepiti se neće. Ma koliko se o tome pričalo, sastavljalo imaginarnu momčad u kojoj bi Kalinić, bez dvojbe, bio prva devetka nakon odlaska Mandžukića.


Ali, o tome, nažalost, razmišljaju svi osim Nikole...


Dnevnik.ba


Glavne rubrike: 
Događaji rubrike: 
Egida: 
hrvatska reprezentacija
Kratki opis: 
Nije ugodno stalno pisati na istu temu, pisati o Nikoli Kaliniću, a pritom nema njegove izjave za hrvatske medije.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message