Musemić: Moramo biti jako oprezni, podrška navijača nam je jako bitna

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 35 Postavljeno

FK Sarajevo će u okviru 6. kola Premijer lige BiH ugostiti aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Zrinjskog

Povodom sutrašnjeg duela na stadionu Asim Ferhatović Hase, u svečanom salonu Svetozar Vujović održana je konferencija za medije na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio šef struke Bordo tima, Husref Musemić i prvotimac Amar Rahmanović.


- Još jedna teška utakmica, važna i zahtjevna u vrlo kratkom vremenu. Ako budemo na nivou onoga što smo igrali na derbiju, onda možemo izvući pozitivan rezultat. Zrinjski je kvalitetna ekipa, eliminisani su iz Evrope i ostalo im je samo prvenstvo. Ekipa koja je kvalitetna, ekipa koja hoće da igra i kažnjava svaku grešku protivnika. Moramo biti jako oprezni, opet što stalno ponavljam, disciplina je osnovni faktor koji morate zadovoljiti kako bi nešto napraviti. Pozivamo navijače da nas podrže. Mislim da smo u srijedu odigrali dobru utakmicu, nismo imali sreće, ali nadam se da će nam se vratiti, rekao je Musemić i osvrnuo se na igrače koji neće biti u konkurenciji:


- Aladin Šišić neće biti u konkurenciji, a osim njega neće biti ni Ljuban Crepulja koji se žali na povredu koljena koju vuče od ranije. Ako bude izmjena, bit će samo jedna izmjena.


Musemić se potom osvrnuo na ekipu Zrinjskog koja je odigrala zahtjevan meč protiv ekipe Ludogoretsa.


- Oni su odigrali jako puno utakmica u zadnjih mjesec dana. Nismo mogli puno toga vidjeti jer je Ludogorets rano postigao pogodak i igralo se samo da se završi i ne znam koliko su se potrošili. Ne znam koliko su se potrošili, Slišković najavljuje četvrtu titulu, imaju kvalitet, ali smo se i mi potrošili u srijedu. Mislim da smo imali vremena da se osvježimo i pripremimo za ovu utakmicu. Sigurno da je podrška navijača potrebna. Da podrže ekipu, ne mene.


Za kraj, Musemić je istakao da će Džafić sjediti na klupi u meču protiv Zrinjskog.


- Golman će biti na klupi, dobio je potrebnu dokumentaciju, s nama je tu desetak dana, radi i trenira i bit će na klupi, zaključio je Musemić.


Nakon Musemića, predstavnicima medija obratio se i Amar Rahmanović.


- Šef je većinu toga rekao. Ako hoćemo da se borimo za titulu, trebamo početi pobjeđivati. Sutra idealna prilika. Zrinjski maksimalno respektujemo, ali nas ne trebaju zavarati turbulencije. Ako smo mi pravi, možemo dosta toga napraviti. Sutra idemo na pobjedu, naravno, rekao je Amar Rahmanović.


Susret između Sarajeva i Zrinjskog na rasporedu je sutra (nedjelja) od 20 sati.


nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message