SKB Mostar: Kvesić zabranio Facebook, Twitter, You Tube…

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 32 Postavljeno

Ravnatelj Ante Kvesić takvu je odluku nazvao “sigurnosnim ograničenjem na svim računalima u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar“.


Tako, kada se u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar pokušavate “nakačiti” na facebook, prikaže se odluka donesena 16. travnja, kada je, kako se navodi održan sastanak u Ravnateljstvu bolnice gdje je donesen zaključak da se “zbog povećanja sigurnosti podataka, te povećanja efikasnosti u SKB Mostar, Centar za informatiku ovlašćuje da u okviru tehničkih mogućnosti onemogućava na svim računalima u S KBMostar facebook, twitter, myspace, korištenje online video servisa  u nemedicinske svrhe (youtube, vimeo, filmovizija, itd.), korištenje zabavnih sadržaja poput računalnih igara, korištenje programa za dijeljenje podataka, samoinicijativno instaliranje korisničkog softvera, i promjene sistemskih postavki” i slično.


Mailove je moguće pregledati, kao i čitati sadržaje Internet stranica.


Takva odluka nije teško pala samo pacijentima, nego i zaposlenicima, koji su, osobito u večernjim i mirnijim satima imali priliku proviriti i na društvene mreže, a sada isto mogu samo putem mobilnog interneta.


Do kada će ovakva odluka biti na snazi u odluci Ravnateljstva se decidirano ne navodi, piše jabuka.tv.


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
"SIGURNOSNO OGRANIČENJE"
Kratki opis: 
Djelatnicima Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, ali i pacijentima koji su duge bolničke dane kratili na bolničkom internetu, odnosno društvenim mrežama, ukinut je Facebook, ali i Twitter, Myspace, Youtube, te računalne igrice.

Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
DA
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message