U Mostaru održana tribina 'Ti ih biraš, ti ih pitaš'

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 92 Postavljeno

U organizaciji Centara Civilnih inicijativa (CCI) u petak je u Mostaru održana javna tribina "Ti ih biraš, ti ih pitaš" sa ciljem omogućavanja neposrednog dijaloga između građana i zastupnika kao izabranih predstavnika s područja Hercegovačko-neretvanske županije, a u interesu zajedničkog rješavanja važnih životnih pitanja, prenosi Fena.


Na tribini su sudjelovali i odgovarali na pitanja građana zastupnici u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije Dario Pušić (HDZ BiH), Zijat Mušić (SDA), Ilija Cvitanović (HDZ 1990) i Anel Kljako (SBB).


Prisutni građani su kroz direktno postavljena pitanja prisutnim zastupnicima ukazali na, po njima, ključne probleme i oblasti koje je potrebno u narednom razdoblju unaprijediti, kao što su sigurnost, zatim zdravstvena politika s fokusom na esencijalne liste koje trenutno ne sadrže dovoljan broj nužnih lijekova, te unaprjeđenje obrazovne politike.


Također, građani su ovim putem istaknuli kako je HNŽ jedina županija koji još uvijek nema Zakon o zaštiti obitelji sa djecom. Zastupnici su se obvezali da će kroz svoj dalji rad u Skupštini HNŽ-a pokrenuti inicijative za rješavanje, od strane građana, nominovanih problema.


Do kraja lipnja Centri civilnih inicijativa održat će još 10 javnih tribina širom BiH putem kojih će predstavnici u zakonodavnim organima vlasti, kroz direktnu komunikaciju s građanima/biračima predstaviti svoje aktivnosti, rezultate rada, te razgovarati o aktualnim temama.


Na ovaj način se jača povjerenje između vlasti i građana, povećava transparentnost rada predstavnika vlasti, a rad izabranih predstavnika preispituje od strane građana/birača, ističu iz CCI-a.


Dnevnik.ba


Glavne rubrike: 
Događaji rubrike: 
Egida: 
HNŽ
Kratki opis: 
Na tribini su sudjelovali i odgovarali na pitanja građana zastupnici u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije Dario Pušić (HDZ BiH), Zijat Mušić (SDA), Ilija Cvitanović (HDZ 1990) i Anel Kljako (SBB).
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message