Jasmin Mag, kantautor i gitarista, rođen je u Tuzli gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje, a na Univerzitetu u Tuzli je diplomirao i magistrirao iz oblasti Anglo-američkih književnih studija.

Kako Poslati Novac Preko Mobilnog Telefona

Kao gitarista nastupao je sa tuzlanskim rock-bendom Hidrant u drugoj polovini ’80-tih. nedugo nakon toga, kao autor i gitarista predvodi tuzlansku heavy-hard-rock grupu Crna ruža. U toku rata u BiH, stvarao je i snimao samostalno da bi 1997.godine oformio tuzlanski Alarm sa kojim je, kao kompletan autor (muzika, tekst i aranžman) snimio tri dugosvirajuća albuma.

Jasmin Mag – Mnogobrojna priznanja za umjetnički rad

Jasmin Mag od sredine '80-tih aktivan na muzičkoj sceni Tuzle i BiH
Jasmin Mag od sredine ’80-tih aktivan na muzičkoj sceni Tuzle i BiH

Laureat je brojnih nagrada iz domena muzičkog stvaralaštva. 2018.godine, holandska diskografska kuća Helena Music Records objavljuje trostruki kompilacijski album sa pjesmama kantautora i bendova iz cijelog svijeta, a na koji su uvrštene i Jasminove kompozicije.

Počevši od tog perioda pa do danas, njegove pjesme se emituju na brojnim radio stanicama Kanade, Velike Britanije,, Sjedinjenih Američkih Država, Skandinavije i drugih regiona i država.

Trenutno živi i radi u Njemačkoj gdje stvara pjesme za novi album i okuplja ekipu za novi bend.

0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare