Tuzlanski infoKoji je broj nezaposlenih osoba u Tuzli?

Koji je broj nezaposlenih osoba u Tuzli?

JU Služba za zapošljavanje TK: U Tuzli 17.100 nezaposlenih…

Tokom 2020. godine JU Služba za zapošljavanje TK je u saradnji sa Federalnim zavodom, za realizaciju nekoliko javnih poziva i projekata zapošljavanja i samozapošljavanja imala raspoloživo 13 miliona KM i uspjela zaposlila oko 1050 osoba.

Prema posljednim statističkim podacima na evidenciji kantonalne Služba za zapošljavanje se nalazi nešto više od 77.100 nezaposlenih osoba, od čega je u Gradu Tuzli 17.100 nezaposlenih.

Najtraženije zanimanje je bilo vozač motornih vozila sa licencom, a potom, građevinski i radnici metalske struke, ugostitelji, zdravstveni i prosvjetni radnici.

Finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje još nije usvojen, ali se može očekivati da će i u 2020. godini, biti izdvojena određena finansijska sredstva, u cilju realizaciju projekata zapošljavanja i samozapošljavanja.

Pogledajte video prilog rtv7.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU