9.5 C
Tuzla

MUP TK apeluje na građane: Budite odgovorni, kazne su rigorozne

-

S ciljem održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, kao i opće sigurnosti građana u vrijeme novogodišnjih praznika, Uprava policije MUP-a TK upozorava građane na opasnost od zloupotrebe oružja, rasprskavajućih i pirotehničkih sredstava.

‘’Podsjećamo građane da, prema odredbama Zakona o javnom redu i miru Tuzlanskog kantona, prekršaj javnog reda i mira čini onaj ko na javnom mjestu posjeduje, ustupa, prodaje, kupuje ili nudi petarde i druga pirotehnička sredstva, bez odobrenja nadležnog organa, kao i ko na javnom mjestu ili iz stana puca iz vatrenog oružja, pali rakete, petarde ili sličan eksplozivni ili zapaljivi materijal, bez odobrenja nadležnog organa i ko priredi vatromet ili sličnu priredbu, bez propisane najave ili mimo zabrane nadležnog organa ili ko ne preduzme mjere obezbjeđenja koje je dužan preduzeti’’, kazala je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK-a u razgovoru za Federalnu televiziju.

Za ovaj prekršaj navedeni Zakon predviđa novčanu kaznu u visini od 150,00 do 1500,00 KM.

Iz MUP-a TK apeluju na građane Tuzlanskog kantona da svojim ličnim primjerom, poštivanjem zakonskih odredbi i dostojanstvenim obilježavanjem praznika, doprinesu, kako boljoj ličnoj, tako i opštem stanju sigurnosti.

MUP TK apeluje na građane: Budite odgovorni, kazne su rigorozne
Alem Sinanovićhttps://enovosti.ba
Alem Sinanović je urednik digitalnih medija TNT Grupacije i Tuzlak s bogatim novinarskim iskustvom. Često ga slušate na TNT Radiju Tuzla gdje vodi i uređuje vijesti.
0 0 Glas
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Podijeli članak

Najnovije

Popularne kategorije

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x