18.01.2022
10 C
Tuzla

UKC Tuzla: Dva ljekara stekla titule doktora specijalista

-

UKC Tuzla: Dva ljekara stekla titule doktora specijalista

U okviru stručnog usavršavanja i napredovanja u struci proteklog petka u UKC Tuzla obavljena su dva specijalistička ispita.

Titulu doktora specijaliste u narednom periodu ponosno će nositi dr. Ernes Begunić. On je uspješno položio ispit iz oblasti anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine pod mentorstvom prim. dr. Mirsada Babovića.

Pod mentorstvom doc. dr. med. sci. Sunite Delić – Ćustendil, specijalistički ispit u Poliklinici za transfuziologiju UKC Tuzla položila je doktorica Ivana Lovrić.

UKC Tuzla
UKC Tuzla: Dva ljekara stekla titule doktora specijalista 2

Ona će u narednom periodu u svojoj matičnoj ustanovi u Novoj Bili primijeniti znanja stečena u Tuzli, a, kako nam je istakla, posebno će se fokusirati na oblast hemostaze.

U ime direktora UKC Tuzla prof. dr. Vahida Jusufovića kao i Sektora za naučno-istraživački rad kojeg vodi prof. dr. Ervin Alibegović, specijalizantima su nakon okončanja svečanog čina te sticanja titula specijalista dodijeljenje čestitke – navedeno je u informaciji UKC Tuzla.

Preminula je Husrefija Džaka

U dubokoj tuzi obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naša voljena Džaka (rođ.Ahmedbegović) Husrefija 1947 - 2022 preminula u nedjelju, 16.01.2022. godine u...