Najvažniji tjedan u Kini: Počela je nova era

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 9 Postavljeno

Kineski predsjednik Xi Jinping poslao je snažnu poruku s 19. kongresa Komunističke partije Kine koji je otvoren u Pekingu gdje je rekao kako je počela nova era te da će Kina do sredine ovoga stoljeća biti na najvišoj svjetskoj razini.


– Bit će ovo era u kojoj ćemo osigurati odlučnu pobjedu u izgradnji umjereno naprednog društva u svima sferama i sveopćih napora da izgradimo veliku modernu socijalističku zemlju. Ovo će također biti era u kojoj će se vidjeti da se Kina približava liderskoj poziciji u svijetu. Kina je ustala, postala je bogata i snažna – poručio je predsjednik najmnogoljudnije zemlje u svijetu, piše The Guardian. Istaknuo je da su potrebe kineskih građana da žive bolje sve veće i to ne samo u pogledu materijalnih i kulturnih potreba.


– Rastu i njihovi zahtjevi za demokracijom, vladavinom zakona, pravom i pravdom, sigurnošću i boljim okruženjem – dodao je. Najavio je i 'potpunu reformu kineske vojske koja treba biti na najvišoj svjetskoj razini do sredine 21. stoljeća'.


Dnevnik.ba


 


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
reforma
Kratki opis: 
Xi Jinping je najavio i potpunu reformu kineske vojske koja treba biti na najvišoj svjetskoj razini do sredine 21. stoljeća
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message