Odbijen zahtjev za klanjanjem Bajram-namaza iz HNK Mostar

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 18 Postavljeno

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar Ramiz Jelovac, obavijestio je Policijsku upravu Mostar o ovoj namjeri te zatražio poduzimanje odgovarajućih mjera iz njihove nadležnosti. Obavijest je otišla i Gradskoj upravi. Iz ureda gradonačelnika, tvrdi Jelovac, dan nakon toga došao je odgovor da treba podnijeti zahtjev za zauzimanje javne površine, što su i učinili.


Međutim, u odgovoru Jelovcu iz PU, obrazloženo je da je potrebna suglasnost gradonačelnika za javno okupljanje, pozivajući se na Odluku o određivanju lokacije za organizirano okupljanje građana Grada Mostara. Naime, tom Odlukom kao mjesto okupljanja građana određeni su stadion i prostor u Sjevernom logoru.


"Bešlić nas svodi na demonstrante, pošto su demonstracije i prosvjedi dozvoljeni tamo gdje je on dozvolio, u Sjevernom logoru i Rodoču", kazao je Jelovac, prenosi portal Faktor.ba.


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
mostar
Kratki opis: 
Odbijen je zahtjev Medžlisu Islamske zajednice Mostar u BiH za klanjanje bajram-namaza na lokalitetu Lakišića harema iza bivše Robne kuće Hit, objavila je danas Islamska zajednica BiH.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message