Promocija monografije za Hajdukov 107. rođendan

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 27 Postavljeno

U prepunoj kino-dvorani stadiona Poljud, točno na 107. Hajdukov rođendan održana je promocija knjige Jurice Gizdića HNK Hajduk Split, na kojoj se okupila brojna Hajdukova obitelj, nogometaši, treneri i djelatnici svih generacija.


Nova Gizdićeva monografija posvećena splitskim "bilima" ima 60 stranica i bogati fond fotografija, a kako je najavljeno do ljeta bi trebala biti prevedena na engleski, njemački, talijanski i španjolski jezik. Govoreći o knjizi Ivan Kos, predsjednik Uprave Hajduka je rekao da je riječ o pravoj osobnoj iskaznici kluba koja na najbolji način predstavlja njegovu povijest, prenosi HRT.


Nije lako na 60 stranica ove male monografije opisati sve što je klub prošao u 107. godina. Hajduk je velika i duga priča, klub velike povijesti. Zahvaljujem svima koji su sebe ugradili u povijest kluba, istaknuo je Kos. Pozdrave i rođendanske čestitke gradonačelnika Andre Krstulovića Opare prenijela je njegova zamjenica, Jelena Hrgović.


Svima nama Hajduk je u srcu i svima nam je zajednička želja da klub nastavi ovim dobrim putem rada i djelovanja. Sadašnji model upravljanja klubom pokazao se dobrim, te ga mogu primijeniti i drugi domaći nogometni klubovi. Povodom 107. rođendana što drugo možemo poželjeti velikom Hajduku nego da živi vječno i da ga prate ljudi velika srca kakva je, u prvom redu, njegova vjerna publika. Neka Hajduk živi s gradom i neka bude drugo ime grada, izjavila je zamjenica Hrgović.


Sam Gizdić je rekao kako je radeći na svojoj 18. po redu knjizi o Hajduku dao najbolje od sebe. Priznao je kako mu je to najteža knjiga koju je radio o Hajduku, jer sažeti 107. godina na 60 stranica nije bilo nimalo lako.


Prvi primjerci knjige su poklonjeni obiteljima Matošić, Vukas i Broketa.


Obilježavanje 107. rođendana Hajduka počelo je u utorak misom u crkvi Svetog Ante na Poljudu za sve preminule nogometaše, djelatnike, članove i navijače kluba, a nakon toga je izaslanstvo "bilih" za sve navijače i članove poginule u Domovinskom ratu položilo vijence na spomen ploču na sjevernoj tribini poljudskog stadiona, navodi se u priopćenju.


Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
split
Kratki opis: 
Nije lako na 60 stranica ove male monografije opisati sve što je klub prošao u 107. godina. Hajduk je velika i duga priča, klub velike povijesti. Zahvaljujem svima koji su sebe ugradili u povijest kluba, istaknuo je Kos.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message