U Mostaru otvorena izložba Marija Šunjića Mrve

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 96 Postavljeno

Izložba akademskoga slikara Marija Šunjića Mrve otvorena je u petak navečer u Galeriji Aluminij u Mostaru.


Izložba čini presjek posljednja tri ciklusa radova koji su nastajali u nekoliko proteklih godina i na kojima autor još radi, a koji su poprilično povezani i govore o bliskim stvarima.


Riječ je o ciklusima Continuum tremens, Terra incognita i Egzodus, rađenim u tehnikama akrila i kolaža, a premda su radovi prožeti osobnim, intimističkim ozračjem, oni su i svojevrsna refleksija stanja društva, prenosi Fena.


- To je i svrha ove izložbe i povod za moju daljnju komunikaciju s publikom - prokomentirao je Šunjić, koji je u svojemu gradu Mostaru posljednji put izlagao 2011. godine.


Povjesničar umjetnosti Marin Ivanović, inače ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik, godinama već prati Šunjićevo stvaralaštvo.


- Robusnost, izvjesna grubost oblikovanja brodova od metalnih i drvenih ostataka kontrastirana je pojedinostima koje autor drži bitnima u postizanju dojma cjelovitosti – kazao je Ivanović.


Taj dobro poznati readymade, kojega je suvremenoj umjetnosti predstavio Marcel Duchamp, u srži recikliranje predmeta i davanje duha odbačenomu, uistinu jest jednim od najkreativnijih postupaka u umjetnosti, dodao je.


Mario Šunjić rođen je 1975. u Malschu, Kreis Karlsruhe (Njemačka). Slikarstvo, na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, diplomirao je 2002. godine, u klasi prof. Ante Kajinića.


Na poslijediplomskomu studiju Ars Sacra, pri istoj ALU, diplomirao je 2005. godine, pod vodstvom istoga mentora.


Dobitnik je niza nagrada, radovi su mu dijelom stalnih postava Umjetničke galerije BiH i Franjevačke galerije u Širokomu Brijegu, a zastupljeni su i u mnoštvu drugih zbirki u zemlji i u inozemstvu. Živi i stvara u Mostaru.


Izložbu je Galerija Aluminij upriličila u organizacijskoj suradnji s Filozofskim i Fakultetom PMOZ-a Sveučilišta u Mostaru.


Dnevnik.ba


Glavne rubrike: 
Događaji rubrike: 
Egida: 
Ciklusi Continuum tremens, Terra incognita i Egzodus
Kratki opis: 
Izložba čini presjek posljednja tri ciklusa radova koji su nastajali u nekoliko proteklih godina i na kojima autor još radi, a koji su poprilično povezani i govore o bliskim stvarima.
Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message