Sunday, October 24, 2021
NaslovnicaTuzla vijestiVijestiPočinje asfaltiranje raskrsnice Husino: Ovo su termini potpune obustave saobraćaja

Počinje asfaltiranje raskrsnice Husino: Ovo su termini potpune obustave saobraćaja

-

Počinje asfaltiranje raskrsnice Husino…

Finalni radovi na obnovi raskrsnice u tuzlanskom prigradskom naselju Husino, koji su počeli sredinom augusta, ulaze u završnu fazu.

Kako je našem portalu potvrđeno iz “Jata group” Srebrenik, koja je izvođač radova vrijednih blizu 900.000 KM, asfaltiranje raskrsnice počinje u srijedu 23.12. a završava 25.12.2020. godine i tom periodu će, po odobrenju Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija, doći do potpune obustave saobraćaja na spomenutoj raskrsnici.

U navedenom vremenskom peridu saobraćaj će iz pravca Živinica prema Tuzli i obratno biti usmjeren na regionalne puteve R469 i R470 preko Međaša, Donjih Dubrava i Par Sela sa uključenjem na raskrsnici kod Bingo City Centera. Jedan od alternativnih pravaca je i dionica Živinice – Suha – Poljice – Lukavac – Šićki Brod.

Prema projektu, nova raskrsnica će nakon završetka radova biti modifikovana jednotračna kružna raskrsnica, sastavljena od dva kružna dijela vanjskog prečnika 33 metra sa kolovoznom trakom širine šest metara i provoznim dijelom širine 1,50 metar, koji su međusobno povezani kontinualnom saobraćajnicom širine 6 metara, piše tuzlainfo.

Rok za komletan završetak radova je sredina januara 2021. godine.

Husino
Počinje asfaltiranje raskrsnice Husino: Ovo su termini potpune obustave saobraćaja 2
0 0 Glasovi
Ocjena članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Pročitajte

poliklinika-diva

Poliklinika Diva – Stručnost iznad svega

Ako tražite stručnjake za estetsku i lasersku medicinu, onda je Poliklinika Diva pravo mjesto za vas. Dovoljno je reći da su u vrijeme kada...