KalesijaTeam CNC iz Kalesije: Godišnje proizvedu 20 CNC...

Team CNC iz Kalesije: Godišnje proizvedu 20 CNC mašina za BiH i EU tržište

team cnc iz kalesije: godišnje proizvedu 20 cnc mašina za bih i eu tržište
  • Da bh. pamet visoko kotira i može parirati svjetskim tehnologijama najbolje pokazuje primjer “Team CNC” d.o.o. Kalesija, koji se bavi proizvodnjom CNC mašina posebne namjene za domaće tržište, a nedavno su pokrenuli i izvoz na tržište EU.

Tim mladih i ambicioznih mašinskih inžinjera, kompanije CNC iz Kalesije, osnovane 2018. godine, prepoznao je značaj i vrijednost CNC mašina u proizvodnji, kao i potrebe bh. tržišta za istim, a danas se bave i industrijskim rješenjima, programiranjem i automatizacijom.

team cnc iz kalesije: godišnje proizvedu 20 cnc mašina za bih i eu tržište
Team CNC iz Kalesije: Godišnje proizvedu 20 CNC mašina za BiH i EU tržište

Prema riječima Aldina Atlagića, vlasnika firme, trude se da budu jak tim, koji je uvijek na raspolaganju svim njihovim klijentima.

team cnc iz kalesije: godišnje proizvedu 20 cnc mašina za bih i eu tržište
Aldin Atlagić

Godišnje proizvedu 20 CNC mašina

“Naša kompanija proizvede oko 20 CNC mašina godišnje za potrebe domaćeg tržišta. Pokrenuli smo i izvoz CNC mašina na tržište EU, najviše u Hrvatsku i Njemačku, gdje izvezemo oko 20 posto naše godišnje proizvodnje mašina. Važno je napomenuti da su naše mašine proizvedene u BiH i na tu činjenicu smo jako ponosni”, kaže Atlagić.

Kako dalje navodi, najviše proizvode CNC mašine za obradu drveta, aluminija, kao i za rezanje metala. Također, izrađuju CNC mašine i prema mjerama i zahtjevima kupaca.

“Spomenuo bih našu CNC fiber laser mašinu za rezanje metala, kao i CNC plazma sjekač za rezanje metala. Tu su i naše CNC mašine za obradu drveta i kamena, kao i za obradu aluminija i plastike. Klijenti naročito traže i naše CNC mašine za tokarenje aluminijskih felgi, te CNC mašine za okivanje vrata, itd.”, dodaje Atlagić.

Osim proizvodnje mašina, pema riječima Adnana Omerovića, suvlasnika firme, klijentima nude i usluge servisiranja, izradu elemenata na CNC mašinama, tehničko-tehnološku podršku i riješenja, kao i edukaciju.

team cnc iz kalesije: godišnje proizvedu 20 cnc mašina za bih i eu tržište
Adnan Omerović

“I kad je u pitanju mašinska obrada, imamo razne vrste savremenih CNC mašina, među kojima su CNC strugovi i glodalice, kao i druge namjenske mašine”, objašnjava Omerović.

Kako dalje navodi Omerović, svake godine Team CNC bilježi poslovni rast, a proporcionalno tome povećavaju i broj zaposlenih u kompaniji. Rangirani su među brzorastućim kompanijama u BiH sa složenom godišnjom stopom rasta CAGR 92%.

Ljudski resursi ključni faktor

“Važno je imati strategiju, planove i okvirno postavljenju dinamiku poslovanja. Potrebna je harmonija svih tih elemenata, da bi poslovni rezultat bio vidljiv. Smatram da su ljudski resursi jedan od ključnih faktora uspjeha, pogotovo što je u novije vrijeme na tržištu sve manje kvalitetnog kadra. Generalno, situacija u državi nimalno ne daje nadu mladim ljudima za ostanak i napredovanje, a prilika zaista ima na svim poljima”, tvrdi Omerović.

Prioritet zaposlenih, prema riječima direktora Tarika Atlagića je ispuniti dogovorene zahtjeve klijenata profesionalno i na vrijeme, pri čemu maksimalnu pažnju pridaju kvalitetu proizvoda i usluga.

team cnc iz kalesije: godišnje proizvedu 20 cnc mašina za bih i eu tržište
Tarik Atlagić

Zadovoljni klijenti

“Mi nemamo nezadovoljnih klijenata, jer smo našom tehničko – tehnološkom podrškom stekli njihovo povjerenje i upravo zbog toga, većina njih želi da sarađuje s nama. Važno im je da u poslu imaju nekoga u koga se mogu pouzdati i ko je spreman u rekordnom vremenu riješiti bilo kakav problem koji iskrsne na mašini, te ih na taj način spasiti od troškova zastoja”, istaknuo je Tarik.

Glavni cilj Team CNC u 2023. godini je izgradnja nove hale, u kojoj će imati bolje uslove za još efikasnije poslovanje.

“Izgradnja nove hale koštat će nas 500.000 KM, a realizacija ove investicije planirana je do kraja ove godine”, rekao je Tarik Atlagić.

( PoslovneNovine.ba/ NKP.ba)

www.nkp.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img