Mještani Krojčice traže izgradnju igrališta u ovom tuzlanskom naselju – .

U Tuzli je u prostorijama mjesne zajednice Kreka održan zbor građana na kojem se razmatrala inicijativa za izgradnju sportskog/dječijeg igrališta na prostoru naselja Krojčica.

Zbor je sazvan na inicijativu grupe građana Krojčice uz podršku aktivističkog pokreta Karton revolucija.

 

Na zboru su pored građana Krojčice, Kreke, predstavnika “Karton revolucije” ispred Grada Tuzla prisustvovali Milan Čolić šef odijeljenja za poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla i predstavnici savjeta mjesne zajednice Kreka.

 

Nakon jednosatne konstruktivne diskusije usvojen je zaključak da se prema Gradu Tuzla dostavi inicijativa za izgradnju sportskog igrališta u naselju Krojčica. Po dostavljanju inicijative Grad Tuzla će organizovati sastanak na kojem će se usaglasiti konkretni koraci koji će voditi ka realizaciji i izgradnji samog igrališta.

 

Na zboru je također pod tačkom razno razgovarano o problemu nepostojanja trotoara na regionalnoj cesti kroz naselje Krojčica čime je ugrožena sigurnost pješaka. Savjet mjesne zajednice će u narednom periodu inicirati razgovore sa nadležnim ustanovama na kantonalnom nivou kako bi se rješio i ovaj problem.

 

Večerašnji zbor je pozitivan primjer učešća građana u demokratskim procesima. Građani mjesne zajednice Kreka će nastaviti pratiti dinamiku implementacije večerašnjih zaključaka, navodi se u saopćenju na Facebook grupi.


tuzlainfo.ba

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU