TuzlaDobra vijest za korisnike prava na novčanu egzistencijalnu...

Dobra vijest za korisnike prava na novčanu egzistencijalnu naknadu – .

Kako bi se dodatno precizirale odredbe ranije donesene Uredbe, ali i pojednostavio postupak ostvarivanja prava na novčane egzistencijalne naknade boraca u Tuzlanskom kantonu, Vlada TK je danas izmijenila postojeću Uredbu o novčanoj egzistencijalnoj naknadi.

Izmijenjenom Uredbom utvrđen je način obračuna novčane egzistencijalne naknade, te su prilagođeni uslovi za ostvarivanje prava na novčanu egzistencijalnu naknadu.

Također, utvrđena je dokumentacija potrebna prilikom podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu egzistencijalnu naknadu i smanjen broj potrebnih dokumenata u odnosu na raniju Uredbu.

Definisan je način i postupak u slučaju ostvarivanja prava na penziju, definisani su novi slučajevi prestanka prava na novčanu egzistencijalnu naknadu, kao i slučajevi kada stranka izuzetno može ponovo ostvariti pravo na novčanu egzistencijalnu naknadu, bez prijave na evidenciji službe za zapošljavanje u trajanju od 12 mjeseci.

Osim navedenog utvrđena je i obaveza Službe da krajem svake godine, po službenoj dužnosti pribavi dokumentacije za lica su korisnici prava na novčanu egzistencijalnu naknadu, čime se korisnicima dodatno olakšava korištenje ovog prava.


tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU