TuzlaŠta se na mostu kod Panonskih jezera pokušava...

Šta se na mostu kod Panonskih jezera pokušava “maskirati”?

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović od Gradske uprave i Gradskog vijeća Tuzla traži da se javnost odmah informiše o stanju mosta-nadvožnjaka pored Panonskih jezera, na sjevernoj saobraćajnici u Tuzli koja veže centar grada sa saobraćajnicom prema UKC Tuzla, s obzirom na evidentna napuknuća glavnih nosača mosta te ulegnuće pola kolovozne trake mosta.

Posljednjih dana evidentni su radovi na mostu-nadvožnjaku te je došlo do preusmjeravanja saobraćaja u jednu kolovoznu traka za vozila iz oba smjera pa je zbog neobavještavanja javnosti o razlozima radova na mostu-nadvožnjaku predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović direktnim uvidom, na licu mjesta, dokumentirao pukotine na nosećim stubovima i evidentno ulegnuće kolovozne trake u dužini od pola mosta-nadvožnjaka.

Demonstracija pomjeranja rukom debelih čelinih kablova koji trebaju da drže most-nadvožnjak putem tzv. vješalice, koja je rezultirala izrazitim pomjeranjem čeličnih kablova koji se ne bi smjeli pomicati niti pod utjecajem bilo kakve vanjske sile jer trebaju da drže konstrukciju mosta, dokazuje i ukazuje na osnovanu sumnju da je došlo do kritičnog loma mosta, a što se pokušava pokušava sanirati malterisanjem i farbanjem, odnosno šminkanjem kako bi se dobilo na vremenu do preuzimanja druge javne funkcije od strane aktuelnog-bivšeg gradonačelnika.

Maskiranjem stvarnih oštećenja može rezultirati ugrožavanjem učesnika u saobraćaju ispod i na mostu-nadvožnjaku, što bi imalo za posljednicu izvršenje krivičnog djela iz člana 323. –  Izazivanje opće opasnosti Krivičnog zakona FBiH za šta je predviđena kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina, saopšteno je iz BOSS-a.

tuzlainfo.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 2.6 / 5. Brojanje glasova: 5

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Adin
Adinhttps://enovosti.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

DRUGI UPRAVO ČITAJU