KalesijaServisne informacije za utorak, 06.juni 2023.godine

Servisne informacije za utorak, 06.juni 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 4 krivična djela. Dogpdilo se 11 saobraćajnih nesreća, u kojima su lakše tjesne povrede zadobile 3 osobe, a o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za još 1 osobu. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je jedno krivično djelo. U pitanju je oštećenje tuđe stvari u Vukovijama Donjim. Dogodila se jedna saobraćajna nesreća kod benzinske pumpe Ina u centru Kalesije, a u kojoj je jedno lice lakše povrijeđeno. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.      

Radarska kontrola za 06.06.2023.god.

– 09:30 – 11:00 – Miljanovci – Sarači

– 14:00 – 16:00 – Rainci Gornji – Međaš

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.    

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 63 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, pet djevojčica i dva dječaka.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:  Vukovije Gornje-od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište,  Džafići i Masle, magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići, Prnjavor, Kurtići i Dubnica Donja, Memići – od rijeke Tavna, osnovna škola u Memićima do benziske pumpe Halilović, Šahbazi i Muratovići.

(NKP.ba)

www.nkp.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img