(VIDEO) Atletico rutinski savladao Marseille za trofej i euforiju svojih navijača

Izvor: Oslobođenje Pregledano: 65 Postavljeno

Fudbaleri Atletico Madrida su osvojili Evropsku ligu nakon što su večeras u finalnom duelu savladali Marseille rezultatm 3:0.

Atletico Madrid je kroz cijelu sezonu igrao vrhunski fudbal u Evropskoj ligi, a krunu na sjajne partije iz ranijih mjeseci stavio je večeras, kada je potpuno deklasirao nemoćni Marseille.Nakon početnog ispitivanja snaga, Atletico Madrid je prepustio inicijativu Marseilleu, koji je išao iz greške u grešku. S druge strane, Atletico Madrid je nemilosrdno kažnjavao svaku grešku, a prva krupnija desila se vrlo rano.Presječenu loptu na sredini terena Koke je dodao do Griezmanna, a ovaj je rutinski završio akciju i doveo Atletico Madrid u vodstvo.Već tada je moglo početi slavlje Atletico Madrida, jer se činilo da Marseille neće moći da se vrati u meč, a nastavak utakmice samo je to potvrdio.Marseille gotovo da nije imao nikakvu šansu, dok je Atletico još nekoliko puta prijetio golu francuskog tima.


U 49. minuti, Madriđani su odigrali još jedan sjajan napad koji je ponovo realizovao još jednim golom Griezmann.Bio je tada meč i definitivno gotov, a do kraja susreta, pogodak za madridski tim postigao je i Gabi za konačnih 3:0 i veliku radost navijača španskog tima koji su bili presretni.Atleticu je ovo bila treća titula Evropske lige, a sve ih je osvojio u posljednjih osam godina.
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message