VIDEO: SBB napao Izetbegovića i SDA

Izvor: Dnevnik.ba Pregledano: 22 Postavljeno

To je rekao šef Kluba SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nasir Beganović na današnjoj pres-konferenciji, te dodao da "zakon o PIO nije bio na Ekonomsko-socijalnom vijećeu za teritorij Federacije BiH i da je sve rađeno u kabinetu federalnog premijera". 


- Prijedlog zakona o MIO/PIO je protiv umirovljenika, stoga SBB traži da Vlada ponudi oporbi povećanje mirovina, smanji enormnu potrošnju birokracije i u proračunu pronađe novac koji je za to neophodan. Tražimo da vlada nađe dodatna sredstva za potrebe boljih uvjeta umirovljenja pripadnika policije, koja u biti nisu velika - poručio je Beganović.


Zastupnici SBB-a na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH bili su protiv ili suzdržani da se po hitnoj proceduri razmatra zakon o PIO. Nakon toga na pres-konferenciji Kluba SDA, poslanici Stranke demokratske akcije kazali su da zbog glasanja poslanika SBB-a nije podržan hitni postupak i da su oni krivci za konačno neusvajanje zakona o PIO.


- Mi pristajemo na hitnu proceduru za 15 dana ako u prijedlogu novog zakona o PIO budu uvrštena rješenja koja će biti povoljna za sve penzionere a što između ostalog podrazumijeva i prihvatanje našeg amandmana, a koji nije ni razmatran na sjednici Vlade Federacije BiH - kazao je Beganović.Dnevnik.ba


Vijesti rubrike: 
Glavne rubrike: 
Egida: 
sukob
Kratki opis: 
Zastupnici Saveza za bolju budućnost u Federalnom parlamentu smatraju da je isključivi krivac za neusvajanje zakona o MIO/PIO predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, koji je, kako tvrde, nakon godinu dana napada uspio razbiti vladajuću koaliciju i "SBB gurnuti u opoziciju".

Slike: 
dnevnik.ba
Tagovi: 
Komentiranje: 
Da
Izdvojena novost: 
NE
Vodeni Žig: 
NE
nastavi čitati...

Prijavi se Od ovog trenutka čitaj samo ono što želiš! Ime i prezime
E-mail

ili
Facebook prijava
Registruj se Od danas čitaj pametnije! Email
E-mail

ili
Facebook prijava
Prilikom registracije prihvataš uslove korištenja i pravila o privatnosti. Uslovi korištenja.
Kontakt Popuni formular i kontaktiraj nas. Ime i prezime E-mail
Title Category
Message